Enda bilden av pappa

Filmens officiella hemsida på filmteller

Affisch-Enda-bilden-av-pappa”Jag har aldrig träffat min pappa, det här är den enda bilden jag har av honom” säger Monica och visar frimärket. Han är same och har arbetat som flottare, det är allt hon vet om sin far.

Tusentals gånger har hon tummat på det lilla frimärket och undrat… Varför är hennes pappa på ett frimärke? Vem är han? Lever han? Är hon också same? Och varför har hon aldrig fått lära sig något om samerna? Monica har bestämt sig, hon skall försöka finna sin pappa och sitt samiska ursprung.

Kine Boman:
”När vi började filma funderade jag på varför jag aldrig har fått lära mig något om samerna? Varför jag aldrig har läst om urbefolkningen i Sverige i någon skolbok? Samtidigt oroade jag mig för att vi inte skulle hitta Monikas pappa i tid, eftersom han var gammal…

Jag hade ingen anig om vad eller vilka vi skulle komma att möta. Jag hoppas och tror att filmen skall sprida värme och kunskap till många människor.”

bilden-01 bilden-03 bilden-02 

Köp DVD för 149:- plus porto
Längd 58 min
Regi Kine Boman
Foto (i norr) Hans-Olof Utsi
Foto (i söder) Bo Harringer & Kine Boman
Redigering Rasmus Ohlander sfk
Ljudläggning Anders Billing
Produktion Kine Boman & Bo Harringer

En produktion från Filmateljén
i samproduktion med Filmpool Nord och Fotograf Hans-Olof Utsi AB med stöd av EU:s strukturfonder, Film i HallandSametinget och Jordbruksdepartementet (regeringens informationssatsning om samer och samisk kultur).

Producent Bo Harringer

© 2003 Filmateljén 89 AB