88.Soldiers

Affisch-88-soldiers”88.Soldiers” är en dokumentärfilm om den nya ungdomskulturen, som växer fram i storstädernas förorter. Det är en världsomspännande rörelse, där nertryckta ungdomar gör sina röster hörda. Det handlar om Hip Hop, som inte bara är musik, utan ett sätt att leva – där det inte spelar någon roll vilken religion du har, eller vilket land du kommer ifrån.

I filmen får vi bland annat möta Hammer Hill Click – en Hip Hop-grupp från Hammarkullen i Göteborg. Medlemmarna är invandrarungdomar från olika kulturer. Gemenskapen finns i Hip Hopen och i Hammarkullen, men framför allt i ”Clicken”.

Den 30:e oktober 1998 är det Hip Hop-fest i Göteborg. Flera hundra ungdomar trängs i den överfulla lokalen. Festen förvandlas till en katastrof då lokalen plötsligt är helt övertänd.
Några i ”Clicken” stod på scen och skulle just börja rappa, när branden bröt ut. Alvaro och Gustavo lyckades inte ta sig ut. 63 ungdomar dör och ett hundratal skadas allvarligt.

”88.Soldiers” handlar om gemenskap, glädje och sorg. Det handlar om rasism och invandrarfientlighet, och om ”88” – en stulen symbol.

Läs artikel i GP, från visningen på Draken, här
 

Köp DVD för 149:- plus porto
Längd 40 min
Regi, Foto & Redigering Bo Harringer
Regiassistent Leif Ryding
Research Ove Sernhede
Ljud Josef Harringer, Anna Niklasson & Leif Ryding
Redigeringsassistent Filip Nilsson & Anna Niklasson
On line & ljudmix Leif Eriksson
Produktionsassistent Anna Niklasson

En produktion från Filmateljén
i samproduktion med Sveriges Television AB och Film i Väst.

Producent Bo Harringer

© 1999 Filmateljén 89 AB