Israels ambassadör försöker stoppa ”Även de döda har ett namn”

Israels ambassadör, Isaac Bachman, försöker stoppa visningen på Skolbio i Göteborg av ”Även de döda har ett namn”. Han har skrivit ett öppet brev till kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén med kopior till utrikesminister Margot Wallström och till skolministern Gustav Fridolin, där han kräver att filmen stoppas med hänvisning till att den skulle vara antisemitisk. Han påstår att filmen gör jämförelser mellan Förintelsen och Israels politik och att den för fram en antisemitisk tes om att det finns onda respektive goda judar.
Detta är givetvis nonsens. Men som vanligt bemöts kritik av Israels regering med anklagelser om antisemitism.

Läs mer nedan.

GP: Israels ambassadör: Stoppa filmen i Göteborgs skolor

Aftonbladet: Israels ambassadör vill stoppa svensk skolfilm

SVT: Israel kräver stopp för Ship to Gaza-film i skolan