Israels UD kritiserar ”Även de döda har ett namn”

Israeliska UD anklagade härom dagen Sverige för att vara det mest Israel-fientliga landet i Europa.

Detta rapporterades i Yedioth ahronoth, en av Israels största tidningar. Man nämnde fyra exempel:
1. Sveriges regering, som har erkänt Palestina och ”inte fördömer en enda attack mot Israel”.
2. Svenska kyrkan, som ”systematiskt motarbetar Israel”.
3. SAS, som slutar att flyga till Israel på grund av politisk instabilitet.
4. Bo Harringers dokumentärfilm ÄVEN DE DÖDA HAR ETT NAMN: ”An anti-Semitic Swedish film titled The Dead Still Have a Name, produced by a Swedish organization that organizes flotillas to Gaza, which draws comparisons between Israel’s actions and the Holocaust. The movie’s protagonist is a Jewish doctor named Henry, who heads the flotilla organization. The city of Gothenburg has decided to include the film as part of its school curriculum. So far, it has not been broadcast on television, but only screened privately.”

Länken till engelsk version på Ynetnews:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4713721,00.html

Det var inte många rätt i beskrivningen av filmen. Henry Aschers berättelse är givetvis inte antisemitisk, filmen är inte producerad av Ship to Gaza utan av Bo Harringer, den jämför inte Israels angrepp på Gaza med Förintelsen, Henry Ascher är inte ledare för Ship to Gaza och Skolförvaltningen ska inte använda filmen i läroplanen, endast en visning på Hagabion i Göteborg. Det enda som stämmer är att SVT ännu inte sagt ja till visning.